Tequatre és un dels quatre grups de teatre amateur altempordanesos que al projecte T de la Diputació de Girona

Projecte T - Diputació de GironaUn total de 31 grups de teatre amateur gironins s’han interessat en formar part del Projecte T de la Diputació de Girona, 24 dels quals s’han acollit a la possibilitat de poder enregistrar el seu espectacle en DVD, per tal que el jurat pugui valorar-lo.

La Diputació seleccionarà un màxim de deu grups de teatre per formar part d’un circuit-mostra itinerant, que es desplaçarà per totes les comarques gironines. D’aquests grups, n’hi haurà tres que tindran accés a incentius directes, com l’actuació al FITAG, a la Mostra de Teatre Amateur Gironí o a la beca de direcció professional.

El vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Roger Zamorano, ha valorat molt positivament les xifres d’inscripcions i ha remarcat que ‘la participació i el compromís’ de les companyies teatrals és ‘fonamental’ per l’èxit d’aquesta iniciativa.

Els grups de teatre que s’han inscrit al projecte provenen de poblacions de les comarques de Girona com Salt (Safareig Ditirambe), Celrà (Grup Vocal Season), Girona (7 d’Làtex Teatre, En Fi Teatre!, La Cuca de Llum de l’Esplai de Girona, 9C PAS), Figueres (La Funcional Teatre, Tequatre, Taller de Teatre), Sant Feliu de Guíxols (Agrupació teatral Benet Escribà), Cassà de la Selva (La Guspira, Cràdula Teatre, Grup de Teatre Cassanenc), Calonge (Grup de Teatre Tnit 6), Vidreres (Grup Teatral Vidrerenc), Banyoles (Cor de teatre, Cia de Comediants Kafkiana, Teatrebrik, Pocapuc Teatre), Anglès (La Bambolina), Vilablareix (L’Olla dels Maiquiets), Olot (Caminallums), Maçanet de la Selva (Teatre de Contacte), la Bisbal d’Empordà (Desastroup), Bordils (La Companyia És Grata), Palamós (Agrupació Teatral la Gespa), Blanes (Grup de Teatre El Mirall), Santa Coloma de Farners (Associació Teatre la Clau), Fornells de la Selva (Crash Teatre), Roses (Grup de Teatre de Roses), l’Estartit (Penjats pel Teatre).

Zamorano ha recordat que l’objectiu del projecte T és prestigiar el teatre independent de les comarques gironines incentivant aquelles propostes que treballin ‘des de l’exigència i la qualitat’. A partir d’ara, es començaran a enregistrar les diferents propostes teatrals obrint una pàgina web que en paraules del diputat de Cultura ‘pretén ser un portal de difusió i d’intercanvi del teatre independent a les comarques gironines’.

Un cop enregistrades totes les propostes, la Diputació designarà un jurat amb programadors públics i privats, i gent del sector, a partir del qual es seleccionaran un màxim de deu propostes que es beneficiaran dels incentius del projecte T.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *