Jaume Pujadas participarà a l’espectacle inaugural del FITAG

La Funcional Teatre - GènesiJaume Pujadas és un dels 8 actors principals del nou espectacle que prepara La Funcional Teatre i que servirà per a donar  el tret de sortida al FITAG d’enguany. La gènesi entesa com el principi de tot, la creació d’un món. Això és el que ens proposem oferir-vos: la celebració d’un inici, un acte inaugural.

No sereu, dons, espectadors de la representació d’un text, ni tampoc d’un espectacle teatral dels que acostumem a veure habitualment. Aquesta vegada us convidem a una festa teatral, al començament d’una marató teatral que ocuparà Girona durant uns quants dies. En aquesta festa, us mostrarem com es pot crear un món (teatral?) en set dies. Ja ho havia fet algú, no?

Història del grup:

La Funcional Teatre és un grup integrat dins el Casino Menestral, una de les entitats més antigues de la ciutat de Figueres. La Funcional, però, només té vint anys de vida. Creada el 1989 per un petit grup d’afeccionats al teatre, s’ha anat ampliant progressivament fins a formar un elenc que avui dia suma més de trenta persones.
La seva presentació pública va tenir lloc amb La nit de les tríbades, de Per Olov Enquist; d’aleshores ençà, en la trajectòria del grup s’han succeït altres muntatges de text (Revolta de bruixes, Mare Coratge, Un barret de palla d’Itàlia, Hotel Sorrento, La ronda…), musicals (La serva padrona, Ara va de boleros…), representacions al voltant de l’obra d’escriptors o pintors (Maria Àngels Anglada, Montserrat Vayreda, Moisès Sidrach…) i moltes col·laboracions amb altres entitats cíviques i culturals empordaneses. L’any 2005, el grup fou el pregoner de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres.

Programació FITAG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.