Figueres rebrà Ses Majestats els Reis d’Orients la nit del 5 de gener amb una gran cavalcada on hi participaran més de 300 figurants i 8 carrosses

Figueres donarà la benvinguda als Reis de l’Orient la nit del 5 de gener amb una gran Cavalcada, on hi participaran més de 300 figurants <150 dels quals són voluntaris inscrits i coordinats per Tequatre>  que repartiran 700 quilos de caramels, i 8 carrosses, una més que l’any passat.

Enguany es consolida el recorregut estrenat fa dues edicions, que incorpora la plaça Catalunya i la plaça del Gra i que passa per la Rambla en sentit invers al de la circulació amb la intenció d’esponjar el públic i garantir més seguretat.

Com cada any, l’Ajuntament organitza un gran dispositiu de seguretat i de control de l’aforament dels diversos espais públics, amb la col·laboració de diferents serveis d’emergència i protecció civil.

Pel que fa a les novetats, la nova carrossa que presenta enguany la cavalcada vol representar una mena de centre logístic per a la distribució dels regals, amb reproduccions de plànols antics de Figueres, escales, i elements destinats a escenificar que és des d’allà on es puja a les cases a portar els regals. A més, tenint en compte que Figueres és Capital de la Sardana i que enguany se celebra Bicentenari del naixement de Pep ventura, la carrossa inicial, la dels Consell d’Infants, tindrà elements al·lusius a aquesta efemèride.

Pel que fa a la resta de comparses, la cavalcada comptarà amb companyies externes (éssers màgics i lluminosos de la Companyia Yalicko, Pegàs —el cavall alat—, inflables lluminosos: 3 estels gegants i 2 cavalls lluminosos, follets i fades de Drakònia, Companyia Txaranga Dinamo, éssers de fantasia de la Companyia Montsrieurs, Xanquers de la Companyia Mademoiselle Paillette, cercavila de foc de la Companyia Frères Lumière i Dromedaris de la Companyia La Blaquière.

Entre les novetats de la cavalcada, també destaca que a la plaça de l’Ajuntament, l’espera dels Reis serà amenitzada per “Landry el rumbero”, que s’ha renovat part del vestuari de la comitiva del Rei Negre, i que s’ha ampliat la comitiva d’en Fumera amb la construcció de dues grans estructures per als vigilants que l’acompanyen.