Jaume Pujadas aprèn a treballar l’animalitat a la cúpula dels Joglars a Pruit

Curs d'animalitatLluís Elias membre dels Joglars ha estat l’encarregat d’impartir el curs.

Jaume Pujadas ha realitzat durant aquest cap de setmana un curs d’animalitat (treball de mitja màscara) a la cúpula dels Joglars a Pruit (Osona). Aquesta tècnica serveix per fer una aproximació a la tècnica de màscara que és utilitzada per companyies de reconegut prestigi com els Joglars.

“Ha estat una magnífica experiència poder aprendre amb un professional de la talla de Lluís Elias i en un entorn tan professional com és la cúpula que els Joglars té instal·lada a Pruit. Treballant aquesta tècnica aprens a crear personatges a partir dels instints animals, cosa que et permet treballar els aspectes més primitius de l’esser humà. En obres com “la torna” els Joglars han aprofitat el màxim aquest aspecte, però es pot aplicar a molts personatges i situacions del teatre.” explica Jaume Pujadas.

Lluís Elias Forma part d’Els Joglars des de 1989 quan s’incorpora com ajudant de direcció per gravar la maqueta de la sèrie televisiva Ya semos europeos. Segueix el seu treball en tots els espectacles posteriors: Columbi lapsus, Yo tengo un tío en América, El Nacional, Ubú President, La increïble història del Dr. Floit & Mr. Pla, Daaalí i La trilogia. Ha participat en les sèries televisives com ajudant de direcció i també com actor d’Els Joglars a: Ya semos europeos (TVE), Orden especial (TVE) i ¡Vaya día! (Canal Plus). Com a actor participa també a l’obra Ubú President. Interpreta el Doctor Vicente a la pel·lícula d’Els Joglars ¡Buen viaje, Excelencia!. Anteriorment realitza tasques d’ajudant de direcció en la gravació de la maqueta d’aquesta pel·lícula que es grava als espais habituals de treball de la companyia, Pruit-Rupit. El seu treball a la companyia es complerta amb la transcripció dels textos de les obres d’Albert Boadella per a la seva publicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.